vineri, 29 iunie 2012

Selectionerul Germaniei explica infrangerea cu Italia


Selectionerul Germaniei, Joachim Low, a explicat infrangerea neasteptata suferita de echipa sa in fata Italiei, in semifinalele Campionatului European.
"In prima repriza, dupa acest prim gol ce putea fi evitat la centrarea lui Cassano, am fost dezorganizati. Am studiat comportamentul lui Cassano si el ar fi trebuit sa fie oprit de fundasul nostru. Am fost neatenti si am primit doua goluri. In fata Italiei este foarte greu sa intorci scorul, chiar daca echipa mea a jucat foarte bine. 

Imi felicit jucatorii pentru modul in care au incercat sa revina. Stiam ca Italia este mai puternica decat in 2010. Prandelli a schimbat jocul acestei echipe, a facut-o mai ofensiva. Are doi super atacanti si un metronom ca Pirlo care stie sa-i serveasca foarte bine", a afirmat Low.

Italia a invins Germania si merge in finala de la Kiev (Video)

Echipa nationala de fotbal a Italiei a invins, joi seara, reprezentativa Germaniei, in cea de-a doua semifinala de la Euro 2012, scor 2-1, calificandu-se in ultimul act al intrecerii, ce va fi gazduit de Kiev.

iOS 6 Maps vs Google Maps pentru Android – comparatia modulelor 3D


  Stiti cu totii ca Apple a lansat un nou sistem de harti in iOS 6 si nu mai intru in detalii, insa va prezint o comparatie facuta intre modulele 3D ale Google Maps pentru Android OS si iOS 6 Maps. Un blog italian s-a gandit sa faca aceasta comparatie din moment ce Google a actualizat aplicatia pentru Android si isi lauda cu tarie sistemul de harti, iar in imaginile din acest articol aveti totul prezentat. Puteti observa ca imaginile prezentate de Apple in modului sau 3D par a fi mai reale si mai exacte decat cele facute de catre Google, iar eu unul ma asteptam sa fie invers.
Desi Apple pare sa ofere calitate mai buna pentru imaginea locatiilor, din pacate modulul sau 3D nu are cartografiate foarte multe zone de pe glob, deci in lipsa de altceva ramane sa utilizati Google Maps.
 






TomTom va actualiza zilnic hartile, inclusiv cele din aplicatia Maps a iOS 6


Noua aplicatie Maps din iOS 6 preia unele date despre harti, trafic, etc, de la TomTom, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de navigatie prin GPS. Pana astazi compania oferea contra cost un serviciu prin care hartile aplicatiilor sale erau actualizate zilnic, insa in viitorul apropiat acest sistem va fi disponibil gratuit tuturor. Practic hartile celor de la TomTom se vor actualiza in fiecare zi si vestile sunt bune pentru posesorii de iDevice-uri deoarece hartile aplicatiei Maps din iOS 6 vor fi actualizate in aceeasi maniera.

Roads change all the time. Overnight, roads can close or traffic can be diverted, having a big impact on people’s journey times. With Map Share, drivers can update their own map themselves straightaway. Plus, we have an active community of drivers who share around 250,000 road changes with TomTom and each other every month. We are pleased to expand our community, because the more people who use Map Share the greater the navigation experience for all our customers.
  Din pacate deocamdata nu stim unde anume foloseste Apple harti ale TomTom, insa de indata ce acest sistem va deveni activ vom putea descoperi mult mai usor locatiile de pe glob in care hartile sunt imbunatatite zilnic.

miercuri, 27 iunie 2012

Ştefan Petcu, magicianul din spatele viitorilor campioni


Petcu: „Am plătit pentru Bumbescu şi Iovan!“


Fostul mare fotbalist îşi povesteşte drama vieţii: a început titular la Steaua în sezonul ’85-’86, dar a fost dat afară înainte de câştigarea Cupei Campionilor Europeni.Ştefan Petcu a stat cinci zile în arest înaintea meciului cu Vejle BK din 1985, pe care l-a văzut la un televizor alb-negru pe care l-a acoperit cu o folie de plastic ca să se vadă parţial color.
Avea talentul lui Dobrin şi driblingul lui Maradona. I-a lipsit însă norocul de a fi prezent în momentele lui de maximă glorie alături de echipa de „vitezişti” a Stelei. Poate şi pentru faptul că Petcu a iubit la fel de mult viaţa ca şi fotbalul. 

Acum, când lumea aproape că l-a uitat, Fane Petcu e neschimbat. Şi-a păstrat mersul elegant şi pofta de glume, chiar dacă nu poate uita sub nici o formă cum a trecut pe lângă cea mai mare performanţă a fotbalului românesc: câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. 

Sacrificat pentru Lăcătuş

Titular la începutul sezonului ’85-’86, Petcu a fost dat afară din Ghencea după câteva luni. Au existat tot felul de poveşti cu privire la izgonirea lui, iar cea mai cunoscută este aceea că a fost sacrificat pentru a-l salva pe Lăcătuş, colegul de cameră. 

„Pe Marius îl trimiteam la ora 22.00 să se culce. Eu veneam mai târziu, pe la ora 2.00. Dar mai era şi altceva. Numai eu ştiu de câte ori i-am scos pe Bumbescu şi Iovan. Luam totul asupra mea, pentru că pe ăştia doi îi căutau soţiile că nu mai ajungeau acasă după meciuri. Bineînţeles că vinovat era apoi Fane Petcu. Şi apoi am plătit pentru asta”. 

Fane Petcu îşi aminteşte însă cu plăcere de zilele de luni, când Valentin Ceauşescu chema la fotbal câţiva dintre „băieţi” pentru ca mai apoi toţi să se răcorească cu bere. „Făceam câte-o miuţă, la care se băga şi el bineînţeles. Apoi ne invita pentru o bere. Avea frigiderul plin, dar după prima sticlă ne gonea, de parcă, mai devreme, n-am fi fost îmbrăcaţi în acelaşi echipament”, spune ­Petcu.

Arestat pentru întârziere

Cele mai grele clipe petrecute la Steaua au fost în toamna anului 1985. „Dimineaţa eram plutonier, iar seara eram deja avansat la gradul de locotenent. Aşa erau timpurile. Înainte de meciul cu Vejle BK m-au băgat cinci zile la arest pentru că întârziasem la cantonamentul de la Hotelul Haiducul. Meciul acela l-am văzut cu soldaţii, la un televizor mic, alb-negru, pe care l-am acoperit cu o folie de plastic ca să se vadă mai colorat”, îşi aminteşte amuzat Petcu. 

A bătut un bucătar

Petcu e numai zâmbet când îşi aminteşte de tinereţe şi de greşelile pe care le-a făcut. „Am ajuns într-o seară mai târziu la popotă şi mi-era foame. Acolo l-am găsit pe bucătar beat. Nu ştiu ce făcuse cu mâncarea. Probabil o aruncase sau o vânduse. Mi-era foame şi de nervi cred că l-am trântit de vreo două uşi. Bineînţeles că, a doua zi, toată lumea aflase că Petcu îl bătuse pe cel care ar fi trebuit să-i dea de mâncare”, povesteşte amuzat fostul stelist.

Pe Marius îl trimiteam la ora 22.00 să se culce. Eu veneam mai târziu, îmi făceam apariţia pe la ora 02.00, nu îl deranjam.


A jucat 11 ani la FC Farul, dar şi două sezoane la Steaua, în echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni la finalul sezonului 1985-86. Născut la Constanţa, pe 17 martie 1957, Ştefan Petcu este unul dintre cei mai reprezentativi fotbalişti ai Constanţei, atât prin performanţele realizate ca jucător cât şi prin talentul extraordinar pe care l-a avut. A impresionat de la început şi ca dovadă a fost promovat în echipa de seniori a Farului la 17 ani, iar la 18 ani debuta într-o partidă împotriva Universităţii Craiova. Driblingul fin şi pasa de geniu l-au propulsat în marea echipă a Stelei, însă nu a avut şansa de a evolua şi în finala de la Sevilla. După un sezon la Oradea, s-a întos acasă, la Constanţa, unde i-a încântat pe suporterii Farului până aproape de finalul carierei, încheiată în 1992 la Portul, la vârsta de 35 de ani. Au urmat aproape 15 de ani antrenorat la grupele de juniori ale FC Farul, iar din 2008 s-a alăturat echipei Academiei “Gheorghe Hagi“.
„Au fost clipe frumoase, dar şi mai puţin bune la Farul. Am plecat din cauza condiţiilor de pregătire pentru că ajunsesem să cumpărăm împreună cu părinţii echipament de joc şi mingi. A urmat o discuţie cu Hagi şi am acceptat propunerea pentru că la Academie sunt condiţii foarte bune de pregătire, cele mai bune din ţară. Am început din primul an ca antrenor al juniorilor A şi s-a obţinut un loc 3 la Campionatul Naţional, chiar dacă, personal, cred că se putea mai mult. La Academie totul se face în grup. Nu este cineva care să decidă de unul singur. Concepte de joc, idei tactice, pregătirea în întregime, din toate punctele de vedere, au loc în urma unor discuţii între colectivul de antrenori“, mărturiseşte antrenorul Ştefan Petcu. Contrar părerilor generale, cum că a reuşit în special datorită talentului, Petcu afirmă că a muncit foarte mult ca jucător. „Talentul îl ai sau nu, dar dacă nu munceşti suficient de mult degeaba ai talent. Eu am trecut prin multe sacrificii şi am muncit foarte mult pentru a ajunge la un nivel ridicat. Sunt copii şi există multe tentaţii la această vârstă de 17-18 ani. De aceea îmi rezerv la fiecare antrenament câte 15-20 de minute în care discut cu ei şi încerc să le transmit un mesaj care să îi ajute mai departe. În plus, Gică Hagi le asigură totul, iar în viitor avem speranţa că putem să dăm jucători de 18-20 ani echipelor mari. Dacă îi dai la 25 de ani deja este târziu, mai joacă câţiva ani şi apoi se lasă“, spune fostul jucător al Farului.
FOTBALIST DE CLASĂ. Petcu a fost un fotbalist cu adevărat de clasă, dar căruia şansa i-a surâs mult prea puţin. Faptul că fusese adus la Steaua în sezonul 1983-84 de către Ion Alecsandrescu pentru a fi noul coordonator de joc al Stelei, iar în schimbul său la Farul a fost cedat internaţionalul Ştefan Sames, vorbeşte de la sine despre calităţile extraordinare pe care le avea Ştefan Petcu. A fost perioada de maximă glorie, în care a câştigat campionatul şi Cupa României cu Steaua, fiind chiar căpitanul echipei în lipsa lui Tudorel Stoica. Acum, la 53 de ani, încearcă din postura de antrenor al Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi“ să ofere Constanţei, fotbalului românesc şi, de ce nu, celui mondial, un nou... Ştefan Petcu. „Cred că deja s-a născut un nou Ştefan Petcu. Alin Cârstocea are multe din calităţile mele, dar totul va depinde de el. Are mult talent, însă doar dacă va munci mult în continuare, dacă va fi serios şi disciplinat, va ajunge un jucător important“, consideră Petcu, care spune că a avut în carieră două modele: „Nicolae Dobrin şi Johann Cruyff au fost doi jucători pe care i-am divinizat pentru ceea ce reuşeau să facă pe teren“. Petcu nu a uitat perioada petrecută la Farul, considerând că acolo este casa sa. „Îi respect pe suporterii Farului şi le mulţumesc că mă apreciază încă, dar nu îi pot înţelege pentru ceea ce au scandat împotriva lui Hagi. Nu este Hagi de vină pentru managementul slab de la Farul. A încercat în mai multe rânduri să se implice la Farul, nu a fost lăsat, iar când pe banii lui a început un proiect cum nu mai există în ţară, este nedrept să fie judecat pentru că face la Constanţa ceea ce nimeni nu mai face în întreaga ţară. La Farul este casa mea, dar nu poţi să mori de foame în casa ta“, este concluzia fostului magician de la Farul şi Steaua. În cariera de jucător, Ştefan Petcu a disputat aproape 400 de partide în Divizia A şi B în perioada 1974-1992, evoluând pentru Farul, Steaua, FC Bihor, Unirea Slobozia şi Portul Constanţa.


Academia “Gheorghe Hagi“, model pentru cluburile de fotbal din ţară

De la înfiinţare şi pînă acum au fost selecţionaţi aproximativ 400 de copii ce vor forma toate grupele de vîrstă ale echipelor de la această Academie, exceptînd echipa de seniori. A fost creată şi formaţia de seniori, Viitorul Constanţa, care încă de la primul sezon de activitate va evolua în al treilea eşalon al ţării. Aceste realizări într-un timp record, nu fac altceva decît să demonstreze că proiectele vizate la înfiinţare au mari şanse de reuşită. Formarea unei echipe competitive de seniori, creşterea şi formarea unor jucători de valoare care să poată evolua la marile formaţii ale campioantului, par obiective uşor de realizat atunci cînd copiii au la dispoziţie toate condiţiile propice performanţei. S-au efectuat cantonamente cu grupele de la patru categorii de vîrstă. Astfel, grupele de 10-12 ani şi 13-14 ani s-au pregătit la Sovata, grupa de 15-16 ani a făcut două cantonamente, la Tîrlungeni (jud. Braşov) şi Reşiţa, iar grupa 17-18 ani a efectuat două stagii la Tîrlungeni şi va mai efectua încă unul la Braşov. Nu în ultimul rînd, în perioada 24-29 august, la Albena (Bulgaria), juniorii A (17-18 ani), juniorii B (15-16 ani) şi juniorii C (13-14 ani) vor participa la turneul internaţional “Aliot Cup“. “Vrem să creăm copiilor toate condiţiile, la fel cum au şi echipele de seniori ale marilor echipe. Fiecare trebuie să aibă cîte un rînd de echipament, să se pregătească în cele mai bune condiţii, să aibă tot ce este necesar pentru a simţi că se află într-un mediu bun. Avem în prezent 3-400 de copii la Academie în afara jucătorilor de la echipa de seniori şi cred că se vede munca depusă din iarnă şi pînă acum. Scopul nostru este de a aduce jucători la un nivel la care să poată face pasul spre marile echipe. Din septembrie vom evolua în toate competiţiile naţionale cu echipe la toate categoriile de vîrstă. Nu trebuie uitat că sîntem încă într-un proces de formare care va mai dura iar obiectivul în acest moment este formarea unor formaţii competitive pentru fiecare categorie de vîrstă“, a declarat Gheorghe Hagi. Academia de fotbal “Gheorghe Hagi“ cuprinde 3 grupe pentru copii cu vîrste între 7-9 ani (pregătirile au loc pe terenul sintetic de la hotelul “Iaki“), trei grupe pentru copii cu vîrste între 10-12 ani (pregătirea se desfăşoară pe terenurile “CFR“ şi “ITC“), o grupă de 13-14 ani, o grupă de 15-16 ani şi o grupă de 17-18 ani (toate aceste trei grupe se vor pregăti pe terenul “Voinţa“ şi la Năvodari). Toate aceste grupe vor efectua pregătirea din 2010 pe terenurile Academiei, acestea urmînd să fie construite pînă în vara anului viitor.
Foto rar: Steaua 1983/1984: sus: Duckadam, Piţurcă, Fl. Marin, Tătăran, Marcel PUŞCAŞ, Ştefan Petcu; jos:Tudorel Stoica, Eduard, Anghelini, Laurenţiu Nicolae, Câmpeanu
Foto: Steaua 1984-1985; sus: Fane Petcu, Eduard, Bumbescu, Piţurcă, Boloni, Majearu; la mijloc:Iordănescu, Bărbulescu, Tătăran, Duckadam, Stângaciu, Belodedici, Iovan, Jenei; jos: Laurenţiu, Lăcătuş, Balint, Soare?, Radu II, Marcel PUŞCAŞ, T. Stoica




Semifinale Euro 2012: Program şi televizări




În penultimul act al competiţiei Euro 2012 au ajuns 4 din cele mai mari forţe ale bătrânului continent, toate cele 4 echipe ajungând şi în trecut în finale ale Campionatului European, dintre acestea, doar Portugalia nereuşind să şi câştige competiţia. Opt Campionate Mondiale şi şase Campionate Europene, acesta este palmaresul celor 4 echipe calificate însemifinalePortugalia, Germania, Spania şiItalia.
Portugalia, singura echipă dintre cele 4 fără nici un trofeu va juca în prima semifinală în faţă Spaniei,miercuri 27 iunie, pe stadionul din Doneţk, de la ora 21:45. Spania, campioana mondială şi europeană en-titre, este favorită şi s-a calificat în această fază printr-o victorie ce a părut lejeră în faţa Franţei, scor 2-0. Potugalia se va baza în acest meci pe vedeta lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi va încerca să profite de avantajul celor 2 zile de odihnă în plus pe care le-au avut în faţa Spaniei.
În cea de-a doua semifinală, care se va juca joi, 28 iunie, la Varşovia începând cu ora 21:45, se vor întâlni echipele care împreună au 7 titluri mondiale, Italia şiGermania. Ambele echipe s-au calificat în semifinale învingând cu acelaşi scor 4-2, dar în circumstanţe diferite. Germania şi-a dovedit superioritatea în faţa Greciei în primele 90 de minute, având emoţii în privinţa calificării doar 6 minute în a doua repriză a meciului după ce elenii au reuşit să egaleze scorul la 1 in cea de-a doua repriza. Italia a reuşit să se califice după executarea loviturilor de departajare în meciul cu Anglia, deşi şi peninsularii au ratat un penlaty prin fostul jucător al Fiorentinei, Riccardo Montolivo.

sâmbătă, 23 iunie 2012

Sferturi Euro 2012: Germania – Grecia, scor 4-2 (video)


Echipei de fotbal a Germaniei s-a calificat vineri în semifinalele Euro 2012, după ce a învins Grecia cu scorul de 4-2 (1-0), la Gdansk, în sferturile de finală ale competiţiei.
Deşi a început fără trei titulari, Thomas Müller, Lukas Podolski şi Mario Gomez, ”Nationalmannschaft” s-a impus prin golurile marcate de Philipp Lahm (39), Sami Khedira (61), Miroslav Klose (68), Marco Reus (74), în timp ce pentru eleni au marcat Giorgos Samaras (55) şi Dimitris Salpingidis (89 – penalty). În semifinale,Germania va întâlni la Varşovia învingătoarea din meciul Anglia – Italia.
Cum era de aşteptat, jocul a avut un singur sens în prima repriză, greciilimitându-se la o apărare ”ca le Termopile”, în faţa presiunii germane. Germaniaa forţat poarta lui Sifakis, busculat în min. 5 al partidei, când mingea a intrat în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Reus (12) a greşit complet şutul, din poziţie bună, după care nemţii au cerut penalty, Khedira fiind ţinut în careu de Torossidis (16). Ozil a ratat o mare ocazie în min. 23, când a tras în Sifakis, după care portarul grec a respins şutul lui Reus (24). Acesta a fost în prim plan şi un minut mai târziu, dar mingea deviată de el din careul mic a oclit poarta.
Grecia a reuşit să iasă puţine momente din propriul teren şi Ninis a expediat un şut reţinut în doi timpi de Neuer (32). După acest scurt respiro, Germania şi-a reluat dominarea categorică, iar Schurrle nu a nimerit poartă (33), iar Sifakis a respins şutul lui Khedira (36).
Nationalmannschaft a reuşit să deschidă scorul prin căpitanul Lahm, care a driblat un grec şi a şutat bine la păianjen din afara careului (39). Schurrle a fost în continuare imprecis şi a irosit două şanse bune în finalul de repriză (45 şi 45+2).
La reluare, elenii şi-au arătat intenţiile, prin introducerea a doi jucători ofensivi, Gekas şi Fotakis, dar tot Germania a condus ostilităţile. Echipa lui Low a avut o oportunitate bună, prin Klose, rămas liber în poziţie excelentă (54), dar acesta a preferat o pasă şi faza s-a stins. Un minut mai târziu, grecii au dat lovitura pe un contraatac purtat în doi: Salpingidis a demarat pe partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii, de unde Samaras a sancţionat pasivitatea lui Boateng (55).
După câteva minute de uluială, Germania a reuşit să revină în avantaj, la capătul unei faze superbe: Boateng a centrat de pe partea dreaptă şi Khedira a venit în viteză şi a reluat din voleu fără şanse pentru Sifakis (61). Reus a fost deposedat în careu de Papastathopoulos (64), după care Klose a majorat diferenţa, cu o lovitură de cap, la un corner la care portarul a ieşit târziu (68). Sifakis a respins şutul aceluiaşi Klose (69), după care Muller a tras pe lângă poartă (71).
Marco Reus (74) a marcat al patrulea gol al Germaniei, după ce Sifakis a respins şutul lui Klose. Ozil a mai avut două ocazii de gol (81, 85), iar grecii au reuşit să mai puncteze o dată, prin Dimitris Salpingidis (89), dintr-un penalty acordat la henţul lui Boateng.
Deşi avea ambiţii mari în acest meci, Grecia nu a reuşit să facă faţă până la final diferenţei de valoare dintre cele două team-uri şi a pierdut destul de clar. Elocvente sunt câteva cifre oferite de uefa.com, toate în favoarea nemţilor: 24-9 la şuturi (14-5 pe poartă), posesie 67%-33%.


Germany 4 - 2 Greece But Dimitrios de medi1sport

Hagi 47, Cristiano Ronaldo 27


Pentru fotbalul romanesc, ziua de 5 februarie 1965, nu e doar o zi obisnuita din calendar. Acum 47 de ani in loc. Sacele din judetul Constanta, s-a nascutGheorghe Hagi, un copil de origine aromana care avea sa devina Regele fotbalului romanesc si Maradona din Carpati. Cariera de fotbalistprofesionist a inceput pentru Hagi la Sportul Studențesc, urmand echipe precum Steaua Bucuresti (cu care a castigat trei titluri de campion al Romaniei, două Cupe si Supercupa Europei, in perioada 1987-1990), Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray (patru titluri de campion al Turciei, o Cupa UEFA si o Supercupa a Europei). La echipa naționala, Hagi a reusit sa bifeze 125 de prezente, cu 35 de goluri marcate. A calificat nationala la 5 turnee finale si este considerat  cel mai bun fotbalist roman din istorieCariera de antrenor a lui Hagi a fost la echipa nationala în 2001, in 2003 a fost antrenor pentru scurt timp la Bursaspor, iar din martie 2004 a fost antrenor la Galatasaray. A urmat FCU Politehnica Timisoara in 2006, Steaua in 2007 ca apoi sa revina in 2010 la Galatasaray. In prezent se ocupa de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi si de clubul Viitorul Constanta, pe care le-a  fondat din dragoste pentru fotbal. Hagi – singurul fotbalist roman de nota 10.
Portugalia are regelei ei in fotbal, in persoana lui Eusebio, dar mult mai mediatizat este Cristiano Roanaldo - “printul fotbalului lusitan.”  Nascut pe5 februarie 1985 in Madeira, Portugalia, a fost descoperit de Bölöni la Sporting Lisabona, a facut imediat pasul spre Manchester United, fiind transferat de Sir Alex Ferguson in vara lui 2003. In prezent joaca la Real Madrid, dupa un transfer record de 94 mil.€ in 2009. Pentru nationala Portugaliei, CR7 a devenit un jucator etalon. Copilul minune al fotbalului portughez, acum este unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume.
Avem 2 exemple clare pentru a putea spune ca in ziua de 5 februarie a oferit fotbalului un rege si un print al balonului rotund. Din generatii diferite, Hagi si Ronaldo au incantat(fiecare la vremea lui) publicul iubitor de fotbal adevarat. La multi ani Gica Hagi ! La multi ani Cr. Ronaldo 

vineri, 22 iunie 2012

Întoarcerea „fiului risipitor”, Denis Alibec

Alibec mai are 4 ani de contract cu Inter Milano, dar a jucat ultima dată la formaţia belgiană de primă ligă Mechelen, pentru care, în 12 partide, a marcat un singur gol, şi de unde a fost dat afară după un scandal cu antrenorul Marc Brys. În vârstă de 21 de ani, Alibec a primit o mână de ajutor din partea “Regelui” Hagi, care i-a dat acceptul să se antreneze până la vară cu FC Viitorul Fostul atacant al rechinilor, protagonistul unui transfer spectaculos în 2009 de la Farul la Internazionale Milano, n-a reuşit să se impună în prima echipă a nerrazzurrilor, de unde a fost împrumutat la Mechelen.

Atacantul Denis Alibec (21 de ani), cumparat in urma cu 3 sezoane de Internazionale Milano de la Farul Constanta pentru suma de 1 milion de euro, va juca in sezonul urmator pentru formatia patronata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, sub forma de imprumut pentru un an de zile. Inter nu conteaza pe serviciile lui Alibec si ii cauta acestuia o echipa unde sa aibe sansa sa joace meci de meci. Exista si un interes din partea Cesenei, formatie recent retrogradata in Serie B, dar se pare ca pana la urma Alibec va alege sa se intoarca acasa, la Constanţa. Denis Alibec a fost format si promovat in prima liga de Farul Constanta, echipa la care a jucat 18 meciuri, inscriind doar doua goluri. Alibec va forma cuplu de atac la Viitorul Constanta cu Nicolae Dica, fostul decar din Ghencea.



Stefan Petcu – antrenor juniori Farul: "Eu îl văzusem de vreo trei ani la Mangalia, dar cei de acolo cereau şi ei nişte bani. Am reuşit să-l aduc abia după ce a plecat de la Steaua. Am văzut în el un mare talent, acum văd că a confirmat peste tot. Va ajunge un mare atacant al României.”
Mircea Sandu – presedinte FRF: "Alibec este noul Van Basten. Are reale calităţi pentru a ajunge un fotbalist mare.“
Miodrag Belodedici – director copii si juniori FRF: "Denis Alibec este liderul acestei generaţii de juniori. Ne punem toate speranţele în el.”
Ion Marin – antrenor Farul 2007-2009: "Denis este un tânăr cu multe calităţi. Are şanse foarte mari de a ajunge un vârf foarte bun, un jucător cu un simţ al porţii destul de rar întâlnit."
Emil Sandoi – antrenor al nationalei de tineret a Romaniei: "Este un jucător precum Rodion Camataru. E fantastic că joacă în Liga I şi că marchează goluri. Chiar îi prevăd un viitor foarte frumos.




Sinuciderea" borfaşului Adrian Nastase in presa suedeza


"Sinuciderea" borfaşului Adrian Nastase in presa suedeza : Rumäniens förre statsminister försökte begå självmord

URMĂREŞTE AICI DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR CAZUL ADRIAN NĂSTASE

Ioan Rus şi Adrian Năstase se cunosc de aproximativ 15 ani, Rus fiind ministru de Interne în guvernul condus de Adrian Năstase.
Potrivit surselor, Ioan Rus şi-ar fi dat seama că Adrian Năstase este dispus să comită gestul sinuciderii şi a încercat să ia măsuri pentru a preveni tragedia, atât cât i-a permis legea: a chemat o ambulanţă în apropierea străzii Zambaccian şi a dispus ca pentru aducerea lui Adrian Năstase la arest să fie trimişi doar poliţişti în civil, pentru a nu adânci starea de depresie a fostului premier.
Premierul Victor Ponta a fost informat de discuţia dintre Rus şi Năstase şi de faptul că fostul premier ar putea să recurgă chiar şi la sinucidere.
Ministrul Rus i-a explicat lui Năstase că sunt două variante pentru aducerea sa la arest: să vină el singur, de bunăvoie, la arestul Poliţiei Capitalei (varianta cea mai bună) sau să vină poliţiştii la el acasă pentru a-l aduce.
Lui Adrian Năstase i s-a explicat la telefon că poliţiştii trebuie să îşi facă datoria şi să respecte procedurile, iar el, pentru a evita imagini degradante la televizor, ar trebui să le deschidă uşa şi să le permită să bage maşina în garaj: "Să nu se ajungă la mascaţi, la sărit gardurile, pentru că râde lumea de noi, ajungem la CNN".
Pentru a evita imaginile compromiţătoare cu Adrian Năstase dus la arest, au fost trimişi la domiciliul său din Zambaccian numai poliţişti în civil şi maşini civile de poliţie. O maşină de salvare a fost amplasată în apropierea casei lui Adrian Năstase.
Totuşi, ministrul Rus şi-a dat seama că Adrian Năstase nu era dispus să ajungă în situaţia de a pleca la arest cu poliţiştii şi că "a luat deja o altă decizie": sinuciderea.
"Părea clar că nu va pleca de acolo şi că a luat o altă decizie", au declarat sursele gândul.
Poliţistul "special" care l-a salvat pe Adrian Năstase
Sursele gândul au confirmat că unul dintre poliţiştii veniţi acasă la Năstase, pentru a-l prelua către arest, a mers cu fostul premier în biroul său, unde l-a împiedicat să se sinucidă.
"Când a fost clar că nu a luat o carte în mână, ci un pistol, poliţistul a sărit să îl oprească. El (Năstase) s-a împuşcat cumva din spate în faţă, după ce şi-a dus pistolul la tâmplă. E clar că s-au luptat acolo. A fost o chestiune de secunde", au explicat sursele gândul.
Poliţistul nu face parte din vreo unitate specială a poliţiei, aşa cum au apărut unele informaţii, ci face parte din Serviciul Urmăriri al Poliţiei Capitalei.


Ultimul Amiral, Gheorghe Bosînceanu. Plus: Unde a dispărut flota


Tulburi şi învolburate sunt apele oceanului planetar – ocean care pentru armatorul constănţean Gheorghe Bosînceanu este terenul de business. Însă nu a fost întotdeauna aşa, iar românul cu cele mai importante afaceri în shipping crede că furtuna este pe sfârşite, deşi la linia orizontului par că se adună alţi nori întunecaţi.

Un adevărat tsunami a lovit industria care mişcă 90% din volumul de mărfuri tranzacţionate la nivel global, shippingul. Se întâmpla în 2008, iar efectele undei de şoc nu au dispărut nici astăzi. Toate afacerile au fost lovite, cu atât mai mult micii armatori sau operatori de nave. 


Însă fostul comandant de navă Gheorghe Bosînceanu, astăzi proprietarul Şantierului Naval Constanţa, al Histria Shipmanagement (operator de nave), dar şi cel mai mare armator român, pare să fi găsit cheia supravieţuirii în furtună. Sau cel puţin asta afirmă într‑unul din rarele momente în care acceptă să vorbească despre businessurile sale şi despre cum, dintr‑un marinar ca oricare altul, a ajuns singurul operator român de nave maritime şi totodată cel mai important român din această zonă de business.

Cifrele din acest domeniu sunt impresionante, iar când se vorbeşte despreshipping, orice încercare de a face clasamente naţionale sau chiar zonale este inutilă. „Piaţa pe care activez este piaţa globală şi este reprezentată de oceanul planetar“, rezumă Gheorghe Bosînceanu (54 ani) cum pot fi descrise cel mai bine afacerile din shipping, fie ele locale sau globale. Aceasta a fost una din primele lecţii de business pe care le‑a învăţat în anii ’90, când a trecut de la statutul de angajat la cel de angajator.

A doua a fost cea în care a aflat că este mai sănătos să separi activităţile. Adică e mai bine să ai o companie care deţine navele şi o alta care le trimite pe mare: armatorul, respectiv operatorul. Apoi, ultima lecţie, navele nu plutesc de la sine, au nevoie constant de întreţinere, reparaţii şi modernizări, adică deşantiere navale. În mare, aceste trei elemente formează businessul de shipping, care la nivel global este de ordinul sutelor de miliarde de dolari – dolari pentru că, atunci când se vorbeşte despre această industrie, la fel ca în cazul industriei petroliere, calculele se fac în această monedă. Bosînceanu a învăţat bine lecţiile şi afacerile sale presupun toate cele trei componente menţionate, alcătuind un grup de companii maritime bine închegat.

Deşi se fereşte să spună cu subiect şi predicat că este proprietarul celor zece nave pe care le operează – „cred că este de ajuns să reţineţi că sunt singurul operator român de nave maritime“, aşa se prezintă Gheorghe Bosînceanu –, acesta lasă totuşi să se înţeleagă că este şi cel mai mare armator român. Iar dacă este să ne uităm în scurta listă a deţinătorilor români de nave comerciale maritime – fie ele cargo, mineraliere sau petroliere – doar două nume pot fi reţinute: Gheor­ghe Bosînceanu şi Adolf Bâclea.

„Nu sunt decât două companii mari: Histria şi Cosena. Restul sunt neînsemnaţi, cu nave vechi, care nu contează în piaţă“, susţine Tiberiu Miclea, comandant român de navă, angajat la compania germană de shipping Hansa Treuhand. Iar celălalt armator important, Adolf Bâclea, deţine compania Cosena SRL, care, conform site‑ului cosena.ro, are nouă nave de transport maritim. Cu una mai puţin decât Histria lui Bosînceanu. Şi el fost comandant de navă la Navrom, Adolf Bâclea este una dintre cele mai discrete prezenţe din businessul românesc. Ca o paranteză, Bâclea nu a dat niciodată interviuri şi singurele informaţii publicate despre el şi compania sa sunt date publice care se regăsesc fie pe site‑ul companiei, fie pe site‑ul Ministerului Finanţelor sau pe alte pagini de Internet profesionale, cum ar fi marinarii.ro.

Este de reţinut faptul că Bâclea a deţinut, pe rând, din 1991 şi până în prezent, 46 de nave, iar topurile de specialitate îl creditează cu o avere de peste 100 de milioane de dolari, bani realizaţi exclusiv din transport maritim şi activităţi portuare. Poate nu întâmplător Portul Constanţa, flota românească, dar şi alte activităţi legate de shipping au fost întotdeauna în percepţia publică într‑o zonă de penumbră. Înainte de 1989 datorită contrabandei care se făcea acolo, iar ulterior au fost destule scandaluri la limita penalului, începând cu dosarul „Flota“, încă nefinalizat de procurori, şi terminând cu cel din primele zile ale anului în curs, în care Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, a fost arestat preventiv pentru implicare în restituire ilegală de TVA în valoare de 60 de milioane de euro.

Ajuns armator şi operator de nave la începutul anilor ’90, printr‑o privatizare în genul MEBO al companiei de stat Navrom – în loc de fabrici, angajaţii de la Navrom au primit vapoare –, Gheorghe Bosînceanu vorbeşte deschis despre primii paşi pe care i‑a făcut în business. „Pot să arăt şi astăzi cum am făcut chiar şi ultimul dolar“, spune fostul comandant de navă. Pe scurt, povestea lui nu este cu nimic diferită de a celorlalţi oameni de afaceri care au apărut în România postdecembristă.

A avut vârsta, pregătirea, contactele, dar şi ceva bani cu care să intre în business. Bineînţeles că a avut şi şansă, iar aici Gheorghe Bosînceanu face referire la faptul că, într‑o perioadă în care băncile nici nu voiau să audă de creditare în baza unor planuri de afaceri, el a reuşit să convingă două bănci să‑l crediteze. Este vorba despre Bancorex şi Credit Agricole Lyonnais, de la care a obţinut, prin 1994–1995, 32 de milioane de dolari. Cu aceşti bani a reuşit să‑şi pună la punct flota sa, de opt vapoare, pe care o obţinuse în urma privatizării, dar şi să achite către statul român diferenţele pe care le mai avea de plătit pentru achiziţia navelor. Printre acestea era şi petrolierul „Biruinţa“, care a fost comandat de preşedintele Traian Băsescu. Navele erau însă vechi şi extrem de costisitor de operat. Diferenţele în exploatare între navele româneşti şi celelalte erau uriaşe.

Site‑ul marinarii.ro face o comparaţie cu autoturismele: „e ca şi cum ai conduce o Dacie sau o Toyota“, spun marinarii români care au fost îmbarcaţi atât pe nave construite în România dinainte de 1990, cât şi pe nave fabricate în Coreea, Japonia sau China. De altfel, 90% din navele care sunt astăzi în exploatare sunt construite în cele trei ţări.

Unde a dispărut flota?


Vânzarea flotei româneşti, în anii ’90, este şi astăzi subiect de controverse. Nu de puţine ori, când adversarii politici ai actualului preşedinte Traian Băsescu lansează atacuri asupra sa, flota este adusă în discuţie. Iată şi varianta lui Gheorghe Bosînceanu, unul dintre cei care au cumpărat atunci vapoare de la defunctul Navrom.

300 DE EPAVE.
 În primul rând, Gheorghe Bosînceanu face o scurtă radiografie a situaţiei în care era flota românească la începutul anilor ’90. „Din 300 de nave, doar jumătate erau operabile, dar şi acestea aveau mari probleme“, susţine omul de afaceri, care pe atunci era căpitan de petrolier. Probleme în sensul că erau nave prost făcute, care se defectau mult mai des decât navele cu care intrau în competiţie. „Flota românească fusese construită pentru a satisface nevoile de export şi import ale unui stat comunist; nu avea prea mare importanţă atunci ca flota să aibă eficienţă economică în situaţia în care ar fi fost considerată un centru de profit“, spune Bosînceanu.

În plus, contractele României dinainte de 1989 în ceea ce priveşte schimburile comerciale cu alte state erau de următoarea formă: exporturile se făceau cu livrarea mărfurilor de către navele româneşti, iar importurile invers, cu preluarea mărfurilor de către flota noastră. După 1989, această situaţie s‑a schimbat, pentru că firmele private care realizau exporturi şi importuri au găsit oferte mult mai convenabile de transport maritim la competitorii Navrom, firme globale mari, cu o eficienţă economică bună şi implicit costuri de transport mai mici. Astfel, cele 300 de nave româneşti îşi găseau tot mai greu contracte.

Navrom a încercat atunci privatizarea navelor rămase – multe dintre ele erau deja imobilizate în porturile lumii, fie datorită faptului că necesitau reparaţii mult prea costisitoare, fie pentru că au fost arestate în urma datoriilor acumulate – şi a format cinci grupuri de marinari şi oameni din conducerea companiei care au preluat operarea a mai puţin de o sută de nave, cele care mai erau funcţionale. Liderul unuia din cele cinci grupuri a fost Gheorghe Bosînceanu, care a preluat opt vapoare, printre care şi „Biruinţa“, fosta navă a comandantului Traian Băsescu. Ca o paranteză, petrolierul „Biruinţa“, care la lansare, în 1982, era numit „nava amiral a flotei româneşti“, a purtat după 1990 numele „Iris Star“, apoi „Histria Crown“, fiind scoasă din uz în 2007, după ce a efectuat 340 de voiaje.

Privatizarea navelor româneşti se realiza în 1994, iar un an mai târziu Bosînceanu reuşea să plătească navele – din două credite de peste 30 milioane de dolari la Bancorex şi Credit Agricole Lyonnais – dar şi să le recondiţioneze. Credite despre care omul de afaceri spune că le‑a plătit până la ultimul cent. Însă celelalte patru grupuri de armatori desprinse din Navrom nu au reuşit să reabiliteze navele şi să facă profit cu acestea, având în final soarta celorlalte mai bine de 200 de nave împrăştiate prin porturile lumii. „Celelalte nave pur şi simplu s‑au risipit“, conchide omul de afaceri. Iar principalul motiv a fost, în opinia sa, faptul că navele erau depăşite ca tehnologie şi necesitau investiţii uriaşe care depăşeau în unele cazuri chiar şi costurile de construcţie ale unei nave noi. Ajutată pe ici, pe colo, de un management dezastruos, flota românească a murit de moarte naturală.


joi, 21 iunie 2012

Patul perfect pentru fanii iPhone-ului

Nu stiu de unde puteti cumpara lenjeria de pat din imagini, ele au fost facute de un chinez care probabil nu isi achizitioneaza clone din pietele de pe acolo.

Dan Petrescu preia Rusia?

Dan Petrescu ar putea primi o ofertă greu de refuzat: aceea de a antrena reprezentativa Rusiei.

Eliminarea încă din faza grupelor a echipei Rusiei va produce, se pare, un adevărat cutremur la nivelul conducerii federaţiei de fotbal de la Moscova, care este gata să taie în carne vie pentru a reface din temelii echipa naţională. Antrenorul Dick Advocaat are deja bagajele făcute. Românul Dan Petrescu, tehnicianul echipei Kuban Krasnodar, poate fi una dintre soluţii, după cum precizează Eugen Lovcev, unul dintre cei mai buni analişti din Rusia. “Dan Petrescu şi Valeri Gazaev sunt cele mai bune variante. Totuşi, l-aş prefera pe Dan Petrescu!”, a spus Lovcev pentru Soviet Sport.
Super Dan ar putea avea o concurenţă serioasă. Pe lista posibililor tehnicieni vizaţi să descalece la Moscova se numără nume grele ale fotbalului european, cum ar fi Guardiola, Loew, Capello şi Bernd Schuster.

Program şi televizări, sferturi Euro 2012

Program şi televizări, sferturi Euro 2012: Joi, 21 iunie, ora 21:45 – TVR 1/ Dolce Sport TV Cehia – Portugalia, la Varşovia Vineri, 22 iunie, ora 21:45 – TVR 1/ Dolce Sport TV Germania – Grecia, la Gdansk Sâmbătă, 23 iunie, ora 21:45 – TVR 1/ Dolce Sport TV Spania – Franţa, la Doneţk Duminică, 24 iunie, ora 21:45 – TVR 1/ Dolce Sport TV

 http://tvonline.isfree.org/dolcesport/
Vineri, 22 iunie, ora 21:45 – TVR 1/ Dolce Sport TV Germania – Grecia

Poze Rucsac Laptop Everki Swift 17

Comenzile online au prioritate
021.311.93.09/08        0733.94.95.00

Descriere
Rucsac Laptop Everki Swift 17 Black
geanta protectoare pentru laptop de pana la 17, tip rucsac, culoare neagra, compartiment elastic pentru laptop Snug-Fit™, buzunare laterale exterioare pentru bauturi, multiple compartimente spatioase, dimensiune(LxWxH): 35 x 20.5 x 50cm, greutatea 0.65 kg

 Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru

Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK
Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK
Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK
Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK
Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK
Rucsac Laptop Everki Swift 17 negru GLEKP116NBK

marți, 19 iunie 2012

Oferte de ultim moment pentru Mutu

Adrian Mutu a primit doua oferte de ultim moment. Presa din Italia sustine ca atacantul roman este dorit de gruparile ruse Dinamo si Lokomotiv Moscova. Totusi, cele mai mari sanse sa obtina semnatura "Brilinatului" le are Genoa. Adrian Mutu (33 de ani) e liber de contract, dupa ce angajamentul sau cu Cesena a fost reziliat odata cu retrogradarea "calutilor de mare" din Serie A. I.G.



VIDEO Singura sansa pentru Mutu sa scape de BLESTEMUL Generatiei de Aur! Ce il invata Gica Popescu sa faca: pe www.sport.ro
http://www.protv.ro/video/happy-hour_alexandra-dinu-interviu-exclusiv-despre-viata-ei-la-roma_12828.html


Libertatea: Cum comentezi evoluţiile Olandei la Euro?


Libertatea: Cum comentezi evoluţiile Olandei la Euro?
Ciprian Marica: Mai e ceva de spus după cele trei înfrângeri? Este o eliminare surprinzătoare, dacă te gândeşti că foarte mulţi îi dădeau pe olandezi printre favoriţii la câştigarea trofeului.
Cum poate o echipă cu asemenea jucători să rateze ieşirea din grupe?
Greu de găsit o explicaţie. Cea mai bună ar fi poate faptul că n-au format o adevărată echipă. Au fost doar o sumă de jucători de valoare, care nu s-au înţeles cum ar fi trebuit.
Apărarea lor îi dă speranţe
Pe mulţi dintre ei îi veţi întâlni în preliminariile CM 2014...
Până atunci au suficient timp să-şi revină, chiar dacă s-ar putea să aibă loc schimbări importante în lotul lor, în cazul jucătorilor şi al antrenorului. De un lucru sunt însă convins: putem bate Olanda, doar dacă nu ne ia valul!
Adică?
Adică să rămânem modeşti şi să nu credem că, dacă i-au bătut alţii, sigur o să-i batem şi noi. De bine, de rău, ei au fost la Euro, noi am stat acasă. Să recunoaştem că au avut şi au jucători mai buni decât noi şi că rămân favoriţi.
Care sunt atuul şi punctul slab al Olandei?
E puternică în atac. Te apucă mirarea când te gândeşti că n-a marcat decât două goluri la Euro, deşi în lot sunt Van Persie, golgheterul din campionatul Angliei, şi Huntelaar, colegul meu de la Schalke şi cel mai bun marcator din Bundesliga. În schimb, batavii au o apărare lentă. Sper să profit de asta şi să marchez la toamnă împotriva lor.
Mizează pe Germania
Dacă Olanda l-a dezamăgit, Ciprian Marica a rămas impresionat, în schimb, de parcursul Germaniei în grupa B: “Majoritatea mizează pe un triumf al Spaniei, dar eu merg pe mâna nemţilor. Să baţi Portugalia, Olanda şi Danemarca e impresionant şi spune multe despre potenţialul echipei”.



Vacante Rostock, Turism şi Călătorii

Rostock Airport