duminică, 27 noiembrie 2016

Carnea de curcan mai sănătoasă decât carnea de pui. De ce se recomandă copiilor!

Conștientizăm faptul că sănătatea noastră și a familiei depinde de alimentația pe care o avem. Magazinele abundă în tot felul de produse de calitate îndoielnică. Chiar dacă ambalajul este atractiv, oricum suntem sceptici ce ține de calitatea produsului. Apare întrebarea, ce putem consuma fără ca să ne fie frică de unele consecințe nefaste asupra sănătății? 
Să mănânci sănătos nu e doar un trend, este o necesitate a fiecăruia dintre noi. Unul din produsele valoroase pe care mama natură ne-o oferă este carnea de curcan. În linii mari cunoaștem că este un produs dietic și sănătos, dar asta nu e tot.
Carnea de curcan este recomandată copiilor din primele luni de viață. Produsul poate fi introdus în meniurile de prânz ale bebelușilor. Asortată cu legume, treptat aceasta contribuie la echilibrul sistemului digestiv al micuțului. Acest produs este sărac în grăsimi. Specialiștii în nutriție confirmă că 100 grame de carne conțin aproximativ 160 calorii. Datele sunt atractive și pentru doamnele care țin la silueta lor. Doar o singură porţie de carne de curcan furnizează organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine. Consumul cărnii de curcan ajută la reducerea colesterolului. Acest produs joacă un rol vital în combaterea insomniei. Consumul regulat de carne ajută la menţinerea sistemului imunitar. Nu în zadar le mesele boierești se servește exclusiv carne de curcan. Este cu adevărat o sursă importantă de energie și un leac în același timp.
Diferențe dintre carnea de curcan și cea de pui. Probabil mulți dintre noi nici nu au gustat carnea de curcan, din varii motive, iar cei care consumă cu regularitate acest produs nu vor să-l mai înlocuiască cu nimic. De ce? Indiferent de modul de preparare al pieptului de pasăre, fie prăjit, fiert ori copt e important să știți: carnea de curcan are jumătate din grăsimile cărnii de pui. În cazul în care consumați ficat de pasăre, trebuie să știți că ficatul de curcan are jumătate din caloriile ficatului de pui și are cu o treime mai puțină grăsime. Este demonstrat că există mai multă grăsime în gâtul unui pui decât în cel de curcan.
Când pot introduce carnea de curcan în regimul meu alimentar
Restricții asupra cestui produs nu există, deci chiar de azi vă puteți îmbunătăți calitatea alimentației și sănătatea, consumând carne de curcan. Este una dintre cele mai sănătoase alegeri atunci când vine vorba de spectrul larg al produselor din carne. Dacă avem grijă şi ca modul de preparare să fie cât mai echilibrat şi dietetic, fără prăjeli, atunci putem extrage şi mai multe beneficii.
De unde putem procura carnea de curcan.
Dacă părinții, ori rudele de la țară nu cresc curcani, nu-i bai, la magazinul “PENEȘ” puteți alege cea mai proaspată și variată carne de curcan din orașul Chișinău. Calitatea impecabilă este garantată de cel mai mare producător de carne de curcan din România, S.C. “GALLI GALLO”. Carnea de curcan procesată provine de la pui crescuți la fermele proprii din Codlea și Sighișoara. Curcanii sunt crescuți cu cereale, șroturi furajere și uleiuri vegetale, ceea ce asigură o calitate deosebită a cărnii. Firma deține standarde de calitate certificate HACCP și ISO 9001/22000.




INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • maruntaie de curcan (ficat,pipote,inimi)
  • piept de curcan
  • carne de la pulpa
  • 1 punga cu gheare de pasare (din comert)
  • zarzavat pentru supa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • sare
  • MOD DE PREPARARE RETETA Toba de curcan:

    Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine fiert,adaugam usturoiul pisat,mai lasam cateva clocote si oprim focul.
    Strecuram toate ingredientele,alegem carnea,supa o pastram intr-un vas apoi taiem in cubulete mici totul,punem intr-un castron,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem gusa turnand cate putin si din supa;dupa ce s-a umplut,mai adaugati supa apoi legati gusa cu ata alimentara si o punem la fiert in supa ce clocoteste pe foc;daca e nevoie mai adaugam apa.
    Lasam toba sa fiarba foarte incet 10 minute,o scoatem cu grija,o punem pe un tocator cu alt tocator deasupra apoi o greutate si lasam pana a doua zi sau mai mult  cand este buna de servit.

    TIPS-URI

    1
    in situatia in care nu gasiti gheare, pentru ca ele au gelatina ,puteti adauga un plic de gelatina dar nu in toata supa; scoateti 500 ml (atat intra la o tobita) de supa si adaugati in ea dupa cum stie fiecare sa foloseasca gelatina; adica puneti 1 lingura de praf in putina apa rece sa se hidrateze, apoi amestecati cu supa pe foc mic, atat cat se dizolva, apoi o folositi
    2
    usturoi daca vi se pare prea mult, puteti reduce la 2-3 catei doar cat da aroma








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu