vineri, 22 iunie 2012

Sinuciderea" borfaşului Adrian Nastase in presa suedeza


"Sinuciderea" borfaşului Adrian Nastase in presa suedeza : Rumäniens förre statsminister försökte begå självmord

URMĂREŞTE AICI DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR CAZUL ADRIAN NĂSTASE

Ioan Rus şi Adrian Năstase se cunosc de aproximativ 15 ani, Rus fiind ministru de Interne în guvernul condus de Adrian Năstase.
Potrivit surselor, Ioan Rus şi-ar fi dat seama că Adrian Năstase este dispus să comită gestul sinuciderii şi a încercat să ia măsuri pentru a preveni tragedia, atât cât i-a permis legea: a chemat o ambulanţă în apropierea străzii Zambaccian şi a dispus ca pentru aducerea lui Adrian Năstase la arest să fie trimişi doar poliţişti în civil, pentru a nu adânci starea de depresie a fostului premier.
Premierul Victor Ponta a fost informat de discuţia dintre Rus şi Năstase şi de faptul că fostul premier ar putea să recurgă chiar şi la sinucidere.
Ministrul Rus i-a explicat lui Năstase că sunt două variante pentru aducerea sa la arest: să vină el singur, de bunăvoie, la arestul Poliţiei Capitalei (varianta cea mai bună) sau să vină poliţiştii la el acasă pentru a-l aduce.
Lui Adrian Năstase i s-a explicat la telefon că poliţiştii trebuie să îşi facă datoria şi să respecte procedurile, iar el, pentru a evita imagini degradante la televizor, ar trebui să le deschidă uşa şi să le permită să bage maşina în garaj: "Să nu se ajungă la mascaţi, la sărit gardurile, pentru că râde lumea de noi, ajungem la CNN".
Pentru a evita imaginile compromiţătoare cu Adrian Năstase dus la arest, au fost trimişi la domiciliul său din Zambaccian numai poliţişti în civil şi maşini civile de poliţie. O maşină de salvare a fost amplasată în apropierea casei lui Adrian Năstase.
Totuşi, ministrul Rus şi-a dat seama că Adrian Năstase nu era dispus să ajungă în situaţia de a pleca la arest cu poliţiştii şi că "a luat deja o altă decizie": sinuciderea.
"Părea clar că nu va pleca de acolo şi că a luat o altă decizie", au declarat sursele gândul.
Poliţistul "special" care l-a salvat pe Adrian Năstase
Sursele gândul au confirmat că unul dintre poliţiştii veniţi acasă la Năstase, pentru a-l prelua către arest, a mers cu fostul premier în biroul său, unde l-a împiedicat să se sinucidă.
"Când a fost clar că nu a luat o carte în mână, ci un pistol, poliţistul a sărit să îl oprească. El (Năstase) s-a împuşcat cumva din spate în faţă, după ce şi-a dus pistolul la tâmplă. E clar că s-au luptat acolo. A fost o chestiune de secunde", au explicat sursele gândul.
Poliţistul nu face parte din vreo unitate specială a poliţiei, aşa cum au apărut unele informaţii, ci face parte din Serviciul Urmăriri al Poliţiei Capitalei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu